Dit was het seizoen 2018-19

Ook dit prachtige seizoen is helaas ten einde gekomen. Ik heb heel wat mooie wedstrijden gefloten. Soms ging het met vallen en opstaan, maar toch: een seizoen om nooit te vergeten. Waarom? In de eerste plaats omdat ik me heb aangesloten bij de Youth Referee Academy van Berchem Sport, natuurlijk. Ik heb er heel veel bijgeleerd en – vooral – best wat olifantenvel gekweekt. Er wordt sneller en fysieker gevoetbald dan bij mijn thuisclub Cantincrode, dus ik moet zelf harder mijn best doen om mee te kunnen. Soms moet ik ook strenger zijn dan bij andere clubs, omdat het niveau en de sfeer van de match daar om vragen.

Hoogtepunten? Ik ben een keertje bij Antwerp en Club Brugge gaan fluiten. En ik heb best wat toernooien gedaan, waaronder de Fair Play Cup van Cantincrode, een U9-toernooi op Berchem, een U13-toernooi op Zandhovense en tenslotte de VC Mortsel Cup voor volwassenen.  Allemaal leuke wedstrijden, waaronder drie finales!

Om even vooruit te blikken op volgend seizoen: de jeugdopleiding van Berchem heeft een deal met die van Anderlecht gesloten; ze gaan kennis en mensen uitwisselen, en er komt ook een Youth Referee Academy bij paars-wit. Dat is goed nieuws voor mij en mijn collega-scheidsrechters: vanaf volgend seizoen mogen we daar af en toe eens een match gaan fluiten – spannend!

Nog meer goed nieuws: tijdens het volgende seizoen word ik vijftien, de leeftijd waarop je écht officieel mag arbitreren. Ik kan dus aangeduid worden voor wedstrijden waarin er tweeëntwintig spelers op het veld staan, in plaats van de zestien die ik meestal fluit. Ik kijk hard uit naar deze nieuwe uitdaging, want het is weer net een tikje échter. Dat het maar snel zover is!

374566e4-e4fa-4728-922b-a77c314e7291.jpeg

3 gedachten over “Dit was het seizoen 2018-19

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s