September: verslag van de eerste officiële wedstrijden

De eerste maand van het nieuwe seizoen zit erop. Intussen floot ik al 4 officiële wedstrijden voor VoetbalVlaanderen. Ik heb de laatste wedstrijden ontzettend veel opgestoken van mijn coaches, begeleiders, peters,… Kortom: een verslag over deze geweldige maand.

Het begon allemaal op zondag 6 september, toen ik Mariaburg – Zwijndrecht u15 floot. Best wel spannend, want het waren op papier twee goede ploegen die een prima voorbereiding achter de rug hadden. Voor deze wedstrijd kreeg ik een opleider mee van VoetbalVlaanderen, die langs de lijn zou staan om mij wat te begeleiden en mij tips te geven. Achteraf gezien was het allemaal prima verlopen: 4-10, 2 strafschoppen, veel intensiteit, en vooral: een tevreden coach en ref. ik heb wel veel geleerd uit de match over positionering: één van de moeilijkste zaken als ref-zijnde.

De volgende twee matchen die ik mocht fluiten waren RVC Hoboken – Aartselaar u15 (3-1) en Noorse SV – Gooreind u15 (1-5). Bij deze matchen kreeg ik twee coaches -ook wel peters genoemd- van de vriendenkring mee (K.S.O.V.A.). Ook van hun coaching heb ik zeer veel kunnen leren. De eerste keer waren dat Nemo Van Hoof en Oliver Wouters, bij Noorse was niemand minder dan Jiri Bergs – ook FIFA futsal Referee – er bij om mij te begeleiden, waarvoor dank aan alle drie!

De laatste match floot ik voor het eerst zelfstandig. Ook dit was toch weeral een beetje spannend. Het was dan ook een pittige match tussen SD Andalusia en Berkenrode, met 6-1 als eindstand, en 4 gele kaarten op korte tijd. Die gaf ik onder andere voor een strafschopfout, een SPA (onderbreken beloftevolle aanval) en voor ‘reckless play’ (roekeloze tackle). Maar achteraf gezien wel weeral een wedstrijd waaruit ik alweer lessen heb kunnen trekken, dus is dat wel een positieve zaak!

Klaar voor Mariaburg – Zwijndrecht u15!

Ook heb ik nog een klein videoverslag van die 4 wedstrijden, dat je hieronder kan bekijken via de link: https://youtu.be/-oOXF58nfWw

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s