Hoogtepunten eerste seizoenshelft

Het was ongetwijfeld de meest rare seizoensstart uit mijn prille refcarrière. Maar: ik floot gelukkig nog wel altijd meer wedstrijden als anders. Mijn totaal komt nu op 12, daar kan ik wel mee leven. 🙂 Van die twaalf wedstrijden lees je in dit bericht een verslag. Alvast veel leesplezier!

Na exact 6 maanden niet op een veld te hebben gestaan, begint op 22 augustus het seizoen 2020-21 voor mij. Een fantastisch gevoel, een wedstrijd die ik nog eens in goede banen kan leiden. Het was een bloedhete namiddag op Het Rooi, het kunstgras speelde daar ook al een grote rol in. Ik floot Berchem u14 tegen Berchem u15. Gelukkig waren er geen echte problemen tijdens de match, dus ik kon tevreden hierop terugblikken. 0-6 was de eindstand. Volgende match was nog geen 24 uur later, dan was ik aangeduid om Vc Mortsel u13 tegen Beerschot te leiden (eindstand 4-3). Ook bij deze geen “hindernissen”, net zoals de twee partijen die daarop volgden.

Op 6 september had ik weeral een doel gehaald in mijn carrière, ik floot namelijk mijn allereerste officiële wedstrijd. Geweldige partij, prima niveau, goede coaching van mijn opleider. Mariaburg tegen Zwijndrecht was – zoals we dat in voetbaltermen zeggen – een doelpuntenkermis: 4-10. De wedstrijden die ik daarop floot, waren allen een leerproces: ik heb gigantisch veel info gekregen, waar ik erg veel van geleerd heb. Dat wil niet zeggen dat er geen werkpunten meer zijn (die zijn er namelijk altijd), maar ik ben toch weeral een stuk wijzer geworden, vooral in (ver)plaatsing op het veld zelf.

Begin november was dan weeral een stuk minder, aangezien het hele land terug in lockdown ging, en dus ook voetbal afgelast werd. Ik kreeg gelukkig wel super nieuws: ik mocht na 7 wedstrijden JS (stagiair scheidsrechter) promoveren naar J5. Dat wil zeggen dat ik voortaan wedstrijden van een iets hoger niveau zal krijgen. Uiteraard was ik zeer gelukkig, dit heeft me alleen maar gemotiveerd om nog harder te gaan werken, zowel fysiek als mentaal.

Dan gaan we even door naar 12 december, waar ik in Hove de u12 van Hove Sport tegen Vc Mortsel mocht leiden. Het was wel weer even wennen, om na 2 maanden weeral op een veld te staan. Er zat wel wat pit in deze match, maar toch kon ik gewoon lekker laten voetballen. Ik moet ook wel zeggen: beide teams speelden wel echt super fair. Ik denk dat ik ongeveer 5 overtredingen in een uur heb moeten fluiten (of minder zelfs), wat uiteraard ook wel eens fijn is. De score was wel wat onverwacht: meer dan 1-0 werd het niet. Al bij al kon ik wel concluderen: het voetbal had gewonnen die dag, dat was het belangrijkste.

Hieronder nog even de statistieken van deze seizoenshelft:

Wedstrijden: 12 (7 officiële, 5 vriendschappelijke

Gele kaarten: 17 Rood: 0 (gelukkig :))

Strafschoppen: 7

Videoverslag is hierboven te zien 😉

En dit was alweer het verslag van de eerste seizoenshelft. Hopelijk kan het voetbal in februari terug hervatten, dat zou wel super zijn. Ook nog even een kleine mededeling: ik doe binnenkort een Q&A, waar ik ook vragen vanop Instagram (@simontilkin) zal gebruiken, hou ze dus goed in de gaten! Fijne feestdagen, en tot snel!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s