Zo bereid je je voor op het voetbalseizoen

Het is aftellen naar het nieuwe voetbalseizoen. En ook: hopen dat we er dit keer een normaal seizoen van kunnen maken, zonder dat corona roet in het eten gooit. Voor mij start het begin augustus, dus ik ben nu al druk bezig met de voorbereidingen. Hoe? Dat lees je in deze post.

Tip 1: Laws Of The Game

De spelregels kennen en kunnen toepassen op het veld: het blijft de basis van de arbitrage. Dat wil niet zeggen dat je dagelijks die spelregels moet instuderen, maar zo elke dag een tiental minuutjes in dat boekje bladeren kan geen kwaad. En wil je je achteraf testen om zeker te zijn dat je alles goed kent? Doe dan mee met de maandelijkse Laws Of The Game-quizzen van Dutchreferee.com.

Tip 2: fysieke testen

Als ref moet je uiteraard fysiek prima in orde zijn om het veld op te kunnen. Sommige refs zijn verplicht om voor de start van elk seizoen fysieke testen af te leggen – in België is dat vanaf vierde provinciale. Maar wil je jezelf ook eens testen op conditie en fitheid? Hieronder alvast enkele links naar verschillende soorten fysieke testen:

Sprintje trekken op het trainingskamp begin juli (foto: Abel Stuker)

Tip 3: decision making

Ook ‘decision making’ is een belangrijk aspect in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. En daarin kan je trainen door beelden te bekijken en analyseren. Of liever: je bekijkt een fase, zet het beeld op pauze en schrijf even op voor jezelf hoe je die situatie zou oplossen. Daarna kan je kijken hoe de ref in het fragment het heeft opgelost. De beste site om beelden terug te vinden? Opnieuw Dutchreferee.com. Ook op de officiële site van IFAB kan je terecht: zij veranderen jaarlijks de regels indien nodig.

‘Decision making’ sessie op het trainingskamp 2020

Ziedaar de drie belangrijkste dingen waarop je tijdens de voorbereiding moet focussen. Ik kan alleszins niet wachten tot mijn eerste wedstrijd. Succes, allemaal!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s