Yungreview #7: De VAR, ook voor opstootjes tussen ploegmaats…

Een opstootje op het veld waarbij de VAR tussenkomt en de ref één of meerdere spelers uitsluit: dat komt wel vaker voor. Maar het is zeldzaam dat twee ploegmaats elkaar in de haren vliegen. En toch: onlangs was het zover in de Turkse competitie. Yungreview #7: kopstoot en klappen uitdelen aan een ploegmakker? Even goed rood…

We zijn ongeveer een uur aan het voetballen in Giresunspor-Galatasaray wanneer Galatasaray-spelers Kerem Aktürkoglu en Marcao het met elkaar aan de stok krijgen. Aktürkoglu legt zijn vinger op zijn mond, met als bedoeling Marcao het zwijgen op te leggen. Die laatste komt aanlopen, geeft Aktürkoglu een kopstoot en probeert hem met de vuist te slaan. Andere Galatasaray-spelers komen intussen aanlopen en proberen de vechtersbazen uit elkaar te halen. Ref Erkan Özdamar ziet het gebeuren, maar hij had de kopstoot en slagen niet gezien omdat hij elders een speler een waarschuwing aan het geven was.

Bekijk hier even de hele situatie:

Het incident tussen Marcao en Aktürkoglu

De VAR roept ref Özdamar naar het scherm voor een on-field review, die laatste stuurt Marcao – terecht – van het veld. In de spelregels staat namelijk dat het slaan van een speler altijd met rood bestraft moet worden, ongeacht of het een tegenstander of een ploegmaat is. Intussen heeft Marcao al zich verontschuldigd tegenover Aktürkoglu, maar goede vrienden zullen ze ongetwijfeld niet meer worden.

In ieder geval: de VAR grijpt dus ook in bij opstootjes tussen ploegmaats. Ik had het – omdat het zo zeldzaam is – nog nooit gezien. Maar de VAR-tussenkomst is volkomen terecht.

Hebben jullie al eens rood moeten trekken voor ploegmaats, en hoe ging dat precies in zijn werk? Vertel het in de comments!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s